Top
Verhalen schrijf je met je hart | Fiona's creaties
fade
3228
post-template-default,single,single-post,postid-3228,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ontdek je eigen schrijfstijl

ss

Ontdek je eigen schrijfstijl

Schrijven, laat je gedachten los op een stukje geduldig papier. Door het schrijven van je eigen verhaal, het keer op keer na te lezen,  te verbeteren, herschrijven, lezen, net zolang tot het verhaal voor jou klopt. Het kan je diepere inzichten geven, over wat je denkt, wat het bij je los maakt. Klopt het verhaal wel zoals je het hebt opgeschreven? Of heb je na het lezen van je verhaal het gevoel dat er iets ontbreekt, schrijf net zolang door tot jij tevreden bent. Denk ook niet te veel na, je eerst ingeving is meestal de juiste. Ontwikkel je eigen stijl laat je leiden door je innerlijke stem, die wil spreken. Schrijf vol passie en overgave, zonder gene zonder te denken wat anderen van jouw verhaal zullen vinden.

Verhalen lossen soms na het schrijven en herschrijven ook op, ineens is het verhaal niet meer boeiend, niet meer de moeite waard om te vertellen. Het ineeens lijkt of het geen betekenis meer heeft. Dat noem ik nu de helende kracht van het schrijven. Het brengt je tot inzicht, het verhaaltje heeft zijn plaats gekregen in jouw leven. Het heeft zijn plaats ingenomen in jouw eigen levensboek.

Luister eens goed naar je eigen verhaal, het wil je iets vertellen. Dat het verhaaltje nog niet klaar is, herschreven moet worden, net zolang tot jij er klaar voor bent het hoofdstuk af te sluiten er een punt achter te zetten. Laat het verhaal in je leven gewoon een verhaal zijn, soms de moeite waard om te bewaren, soms moet je er afscheid van nemen en soms is een verhaal gewoon een verhaal.

Alles wat vanuit het hart geschreven wordt, is de moeite waard om te lezen.

Gelukkig zijn er vele schrijvers die hun verhalen niet voor henzelf houden maar het juist willen delen. Ze kunnen je inspireren, stimulieren enthousiastmeren, ontroeren, in beweging zetten, je laten nadenken. De pen is zo’n krachtig middel en juist door het te delen gaat het leven, leidt het een eigen leven en komt het daar terecht waar de schrijver het bedoeld heeft, in je hart of in je verbeelding. Een goed geschreven verhaal pakt je, sleurt je mee, doet je vergeten.

Heb jij een mooi verhaal en wil je het delen? Mail jouw verhaal naar info@fionasorg.nl als jij de moeite neemt om het in te sturen, vind ik het de moeite waard om het een platform te geven.

Fiona Sorg
No Comments

Plaats een reactie